Föreviga...

Jag och Andreas skall till en fotograf och föreviga det finaste vi gjort/skapat, vi skall göra en graviditets fotografering. Andreas tyckte att det var en jätte bra/fin idé. Kommer bli grymt roligt tror jag och korten kommer att pryda sovrummen perfekt! Blir ett foto i vårat sovrum och ett till vår lilla prinsessas sovrum. Resten av bilderna hamnar i fotoalbumet. (Tror jag)!

Jobb jobb jobb!

Överlever jag detta tro?!!

MVC

Idag var jag och Andreas på MVC vi kolla järnvärdet som har blivit mycket högre 126 låg det på idag förra veckan låg det på 122, som lägst har det legat på 94 och pulsen var bra på mig, sockervärdet var bra och jag väger nu 70kg! Från 58kg!!!! Magmåttet var hela 32cm så magen och bebisen växer som det skall. Dock så ligger hon inte neråt med huvudet längre men det gjorde inte något då hon skall ha vänt på sig i vecka 35 så vi har två veckor kvar tills hon måste vända sig. Annars får vi åka till sjukhuset så att de vänder på henne, det hoppas jag att vi slipper!

Vecka 33

Lite läskigt att tiden går så sjukt fort! Idag har Andreas och jag byggt upp spjälsängen och skötbordet. Vi har även satt på nya handtag på alla gaderobsdörrarna! Så nu börjar det bli lite mer hem trevligt i lägenheten när det har kommit in lite saker i lägenheten. Idag går vi in i vecka 33 och det är massa rörelser i magen hela tiden känns det som. Det är sjukt mysigt men nu orkar jag inte vara gravid längre jag vill få tillbaka min kropp (vet att den inte blir likadan efter förlossningen men längtar tills jag kan träna igen, böja mig ner för att ta på mig skorna utan att tappa andan, gå i trappor utan att bli andfådd, jobba 8 timmar utan att fötterna blir svullna osv osv)... Men jag älskar att känna min prinsessa röra sig inne i magen och längtar efter henne så otroligt mycket!

Mycket jobb kvar

Idag är jag ledig från jobbet så ska se om Andreas har lust att flytta in mer möbler i lägenheten eller om jag får en nyckel så jag och mamma kan göra iordning i lägenheten lite grann. För nu börjar hans semester att ta slut om jag räknat rätt så har han en vecka + en måndag ledigt till sedan är den slut och då blir de jobbigare att flytta över saker till lägenheten för han jobbar 7-16 och sedan har han fotbollen som börjar i Augusti 3ggr i veckan + match tror de var så?! Hmm får se vad han säger när han vaknar.

NY SÄNG!!!

Andreas, jag och mamma var på IKEA i tisdags och köpte vår säng (180) den är STOR och mysig! Igår byggde han klart hela sängen medans jag var på jobbet. (Säng gaveln tog lite mer än 1 timma att få ihop och vi var 3personer, jag, Andreas och hans syster). Så ett grymt bra jobb har han gjort som satte ihop hela sängen själv igår! Nu skall vi föra över massa möbler till lägenheten bara och så flyttar vi in helt där i slutet av denna veckan skulle jag tro (om jag orkar fixa med det innan jag jobbar i helgen). Tror dock att det får bli i veckan för mina fötter svullnar upp när jag "använder" de för mycket. Som nu kan jag inte ens stå för att de är så svullna och gör så ont!

Börjat tvätta bebis sakerna

Eftersom vi har en liten tvättmaskin i nya lägenheten (tror inte vi ska ha kvar den, tar för mkt plats) så har jag börjat tvätta sängkläderna till spjälsängen och vagnen. Täckerna och kuddarna hänger på tork i solen redan. Snart kan jag bädda iordning i vagnen och i sängen. I vagnen blir det sängkläder från Gripsholm (röd/vitt) och i spjälsängen blir det Elodie Details (rosa). Får se när vi bygger upp spjälsängen vi ska ju bygga upp vår säng idag och tvbänken idag. Det kan ju ta sin lilla tid kanske. Det kommer bli en lång dag idag men imorgon blir det bio så det kan vi ju se som belöning för att vi gjort iordning massa idag. Dock så skall jag jobba innan bion usch vad jag inte har lust, men måste!

Nu händer det!

...

Lilleby

Åh vad härligt väder vi har! Njuter verkligen till max. Har badat för första gången i år vad iskallt i början men sedan blev det varmt när man doppat hela sig. Nu sitter jag och hoppas på att få lite färg på kroppen. Känner mig som ett spöke just nu! Skall åka och köpa barn sängen senare idag med mamma. Den får vi av mamma och pappa! Och vi skall få madrassen till sängen av Mia och Alex så himla snälla tusen tack på förhand! Imorgon skall Andreas och jag köpa vår säng med och sedan flyttar vi nog in i lägenheten. Eller iallafall börja lasta in våra grejer i lägenheten! Mys mys mys!

Bio med älsklingen

Jag har bokat biljetter till Grown Ups 2 på onsdag för mig och min älskling. Det skall bli så mysigt! Hoppas bara att jag inte behöver gå på toaletten så ofta (märkt att jag behöver det oftare nu när det är varmt ute så dricker man ju massa mer).

Vecka 32

WOW nu känner man verkligen rörelserna så sjukt mycket! När hon rör på sig där inne så känner man tydligt på magen hennes kropp. Idag går vi även in i vecka 32 kan inte förstå att tiden går så fort! Om ca två månader är hon ute.

Kakor!

Jag känner sug efter sötsaker hela tiden nu! Jag åt pastasallad till middag och det brukar göra att jag inte vill ha sötsaker efteråt. Blev kakor till myspys ikväll!

Mycket samtidigt...

Att flytta hemmifrån, renovera lägenheten vi skall flytta in i OCH få bebis samtidigt är inte så jätte kul för ekonomin! Vi har verkligen haft en sån himla tur med att Andreas är elektriker och att Andreas och hans pappa känner folk inom allt med bygg att göra. Vi har kommit undan billigt med renoveringen tack vare alla kontakter. Vi har sådan tur att vi har föräldrar som längtar efter vår lilla bebis lika mycket som Andreas och jag, så mycket att även dom har hjälpt till med mycket bebis grejer! Så snart har vi allt som är "viktigast". Vi har tur att vi båda jobbar (dock har jag ingen fast anställning men jag jobbar just nu ca 80-100%). Jag är så tacksam för hur bra vi har det och hur bra vi kommer att få det! Nu skall jag till Hemköp och köpa massa gott till ikväll!

ÄNTLIGEN!!

Jag har letat som en tok efter ett fint skötbord som inte kostar jätte mycket. Så imorgon skall jag hämta det från babyproffsen i Mölndal. Det blev ett Andrea skötbord för endast 699kr! Dock så kan jag inte bestämma mig vilken skötbädd jag vill ha. Det står mellan Royal och en rosa med vita prickar. Andreas tyckte att vi skulle ha royal bädden. Men känns som om allt blir för mycket vitt om vi har Royal bädden.

Ultraljuds bilderna

Äntligen fick jag med mig någon till IKEA (Paulina). Så nu har jag ramat in ultraljuds bilderna på vår ängel. Blev super nöjd så nu skall jag klistra in en bild i min bildbok. (Dock så speglas jag i bilderna).

Inte långt kvar nu...

Idag längtar jag så otroligt mycket efter vår skatt att det kliar i både finger och tår! Igår så tror jag att jag kände en arm eller ett ben! Kände att de tryckte lite vid magen (på min vänstra sida av magen) så tryckte försiktigt tillbaka och då flyttade de sig och kom tillbaka och så tryckte jag igen och då försvann det. Hon gillar inte att man petar på magen... (lyssna på hjärta, ultraljud osv då sparkar hon). Man kände att det var något smalt så kanske en armbåge eller ett ben?! Sååå häftigt!! Andreas var uppe och bytte om medans jag stod ute på deras tomt och väntade så han missade det, lite ledsen blev han. Hoppas det händer igen så Andreas får känna för det var verkligen häftigt! Kollade på alla barnkläder idag gjorde nog att jag saknade henne ännu mer + att vagnen står i mitt rum. Längtar efter att få köra ute med vagnen och visa upp vår lilla skrutt!

Gravidbok

Jag och Andreas fick en graviditet bok av min mamma för länge sedan där vi fyller i vad vi känner om vad som hänt oss osv. Vi har fyllt i all info vi kan. Nu skall hon bara komma så vi kan fylla de tomma raderna med minnen tlsm med vår ängel.

Gäsp!

Vart i lägenheten i två dagar nu och det skall verkligen bli kul när det är klart! Kommer bli super mysigt att ligga i sovrummet/vardagsrummet och kolla på tv på kvällarna tillsammans. Jag är så trött att jag har satt mig i soffan och orkar inte resa mig för att kolla hur det går för Andreas och hans pappa. Vi fick en jätte in middag med kyckling, ris och sås och massa sallad och bröd osv. I två dagar har jag ätit massor med mat. Nu är jag så trött att jag inte orkar hålla ögonen öppna. Så blir läggdags för mig snart. (Om ca 2 timmar). Hoppas på att golvet blivit klart innan dess!

Blir så fint!

Nu har vi lagt golv i bebis rummet och jag har hjälpt till lite grann med det jag kan hjälpa till med... (Hålla när han sågar brädor, tänker vilket håll han skall vända brädan på (när han slutt tänka), damsuga osv osv). Snart är vårt sovrum klart, längtar tills vi flyttar in att jag döör av längtan nu. Men kommer bli så ledsamt att lämna min andra familj flyttar inte långt bort men att vakna och inte ha dom där kommer kännas konstigt! Snart blir det golv paus för min älskade och hans pappa. Vi skall hem till Andreas och äta middag, något gott sa han att det var, SPÄNNANDE! Gick bra på jobbet idag trots mina svullna fötter!

Förlossningen

Jag kan inte riktigt förstå att det bara är ca 2 månader kvar tills vår prinsessa kommer. ÅH vad jag längtar och vill att tiden skall gå fortare! (Snabb spolning tack)! Dock så ser jag inte fram emot förlossningen men tiden efter det/när vi lämnat sjukhuset jag är inte rädd för att det kommer göra ont för det vet jag att det kommer göra, fruktansvärt ont. Jag är rädd för allt annat som tex kommer hon må bra, spricker jag, hur många stygn, blir stygnen bra osv osv! Menar inte att jag kommer kunna hantera smärtan men jag är inte rädd för den. Hmm brukar tänka att tjejer som är mycket yngre än mig föder barn och de klarar det så då borde jag. Vi får se...

Jobb, jobb & jobb!

Nu börjar Gothia yeey för alla hotell?! Vi har turen att det inte är så jätte många lag som bor hos oss. Visst vi har många lag men de andra åren har vi haft många mer. Det är kaos på jobbet, housekeeping är långt ifrån klara med rummen när klockan är halv 4 och vi i receptionen står och skäms ihjäl! Kan ju säga att gästerna inte alls är glada på oss när vi säger att det inte är klart vissa gäster är till och med spydiga då kan jag nästan känna "du kan få sitta hela kvällen tills det sista rummet är klart". Men som sagt så gör vi inte utan vi skyndar naturligtvis på så att alla kan få checka in så fort som möjligt. De flesta gästerna har förståelse för att rummen inte är klara och att JAG som receptionist inte kan göra något för att få till ett rent rum. Så om ni någonsin bor på hotell och rummen ej är klara tro mig det går inte fortare för att ni sitter i lobbyn och väntar eller kommer och skriker. Naturligtvis kan man visa att man blir sur men mer än så hjälper inte! Ännu en spännande jobb dag imorgon så nu blir det att äta upp mina jordgubbar, borsta tänderna och gå och lägga mig. God natt!

STORT nej till...

Något jag absolut inte gillar är Hello Kitty, jag kommer inte köpa en ända grej med den figuren på! Visst är den söt men usch ne jag hatar verkligen det "märket". Om det blir ngn present med hello Kitty så kommer det får ligga lååååångt in i gaderoben tror jag tills hon själv kan avgöra om hon gillar det. Jag vet inte om det är för att mina små kusiner älskar det och har massor av det eller om jag bara inte tycker om det. Hmm...

Härligt!

Super härligt att bara ligga och njuta av värmen! Eller ja sitta, jag kan inte ligga hittar inget bekvämt sätt. Men det är underbart att bara kunna komma ut till havet en liten stund. Andreas är i lägenheten och fixar idag. Dock läggs nog inte golvet idag för han skall "installera" köks fläkten idag (som han även va och köpte idag). Bya ut alla strömbrytare i lägenheten då målarna har målat/tapetserat över de så de har blivit tröga. (Glad att jag har en elektriker!) kyl och frys skulle han hämta idag med. Så han har massa att göra. Min uppgift är att hitta inredning. Woho!! Det blir nog rätt mycket från IKEA så vi kommer undan billigt men även från andra affärer. Skall bli så kul! Snart flyttar vi in, längtar så mycket!

Bekvämare med magen nu.

Nu de senaste veckorna när jag blivit större vid magen så har jag tyck att det vart lite jobbigt att visa magen osv. Inte alls varit sugen på att ta bild varje vecka men nu känner jag mig lite mer bekväm med magen. Då Andreas har sagt att han tycker att jag är så fin. Det har han gjort hela tiden men nu när han sagt det de senaste gångerna har jag faktiskt kunnat känna att han verkligen tycker det och kanske att jag med tycker det själv?! Han säger hela tiden det är ju för vår prinsessa som allt händer, vi får offra oss lite grann. (Min första tanke var "de ända du offrar är väl att stå ut med tjocka mig, medan jag får stå ut med extra vikt, ont i ryggen, fötter osv osv...") Men jag tycker att allt är värt det nu och jag längtar så fruktansvärt mycket efter henne det gör Andreas med. Han säger så fina och vettiga saker, min älskling! Jag skall till stranden med mamma och pappa nu snart. Så jag får lite färg men skall vara ytterst försiktig så att jag inte får några pigment fläckar! Bild på magen i vecka 31 (30+0).

Lägenheten smyg titt

Vi var i lägenheten efter att vi hade vart på Östra idag. Vi kollade på golvet som blivit slipat och lackat, det var så sjukt fint! (Med jämnförelse sedan innan). Dock har golvlisterna inte kommit upp ännu på denna bild.

Underbar pojkvän!

Idag klockan 8.30 hämtade Andreas mig och vi åkte till östra sjukhus för att göra ett ultraljud för att se om moderkakan hade flyttats upp. Först gjorde han ett ultraljud på magen han kunde inte se om moderkakan låg i vägen så han sa att vi fick göra ett vaginalt ultraljud. Inte nog med att jag tycker det är obehagligt med undersökningar, det vart ännu jobbigare att han skulle göra det på mig. Men det gick bra och Andreas tog det jätte bra. Bättre än mig måste jag erkänna! Vi fick veta att moderkakan inte låg i vägen så om allt går som det skall så föder jag på naturligt vis. Tack Andreas för ditt super stöd och för att du inte svimma under undersökningen hihi.

Vill jag veta?!

Jag är sjukt nervös inför ultraljudet imorgon, HJÄLP!!!! Men det ska bli kul att se vår pärla igen!

Aj aj aj

Åååh vad det värker i mina fötter måste vara mer försiktig om dom. Då jag ska leva med dom hela livet... Får sitta oftare på jobbet och inte springa omkring så mycket. Fast vill ju inte att mina kollegor skall jobba ihjäl sig heller! Har tvättat fötterna och smörjt in de i pepparmint kräm från bodyshop. Fått jobb schema fram till 1 september och på torsdag så får jag reda på hur länge jag kan jobba så hoppas att jag kan jobba alla mina pass.

Jobba i sommar värmen

Roligt att jobba kväll nu när solen och värmen äntligen nått Göteborg. Det är redan över 20 grader ute och klockan är bara 10! VARFÖR sa jag ja till denna helgen?! VARFÖR VARFÖR VARFÖR!!!? Jobbar sent pass idag 14.30-22.30 imorgon jobbar jag tidigt 07.00-15.00, mån-tis jobbar jag sent och på onsdag jobbar jag tidigt! Kommer vara helt slut efter dessa dagarna! På torsdag skall Andreas och jag till östra sjukhus för att göra ett ultraljud och då får vi veta om det måste bli kejsarsnitt. Jag hoppas verkligen att jag slipper det, vill inte ha ett ärr! Jag kunde verkligen inte somna igår ända till klockan 02.00 låg jag klar vaken så somna nog vid kvart över 2 eller halv 3.

Lägenheten

Golvet i vardagsrummet i lägenheten som vi ska flytta in i skall slipas och lackas osv ist för att vi lägger helt nytt golv då det är parkettgolv där inne som blir som nytt när man slipar det, nu på onsdag/torsdag fixas det! Tror Andreas och hans pappa lägger golv i sovrummen samtidigt som detta sker eller efter. Ska kolla med Andreas i helgen när han tror att vi flyttar in. Jag skall nog börja packa ner lite mer från mitt rum för vill inte stressa med det i sista sekund som jag gör med allt annat. Skall se om man kan "reservera"/köpa sängen fast ha den i affären tills Andreas och mitt rum är klara då vi inte har någon stans att lägga den förens golven är klara i lägenheten. En 180 säng tar ju rätt mycket plats även om den inte är uppbyggd. Vill ju vara säker på att vi får den sängen vi vill ha med!

Babyproffsen

Babyproffsen ringde idag och sa att de hade hittat hårdliften i Stockholm och att de skulle skicka ner den till Göteborg men jag tackade nej till den så lägger jag de pengarna på något annat ist. Andreas lär ju bli glad att vagnen inte alls är så flickig. Nu låter det som om jag är jätte missnöjd med vagnen men det är jag inte. Jag längtar så fruktansvärt tills jag kan gå ute med vår prinsessa i vagnen. Är super glad att jag kom undan så billigt med vagnen fick ju 20% rabatt på vagnen för att det var den sista + liften och massa annat som jag köpte begagnat för bara 400kr! Totalt la jag ut 4239kr på vagnen med skötväska och alltihop som jag nämnde i tidigare inlägg och jag hade räknat med att lägga iaf 8200kr eller mer! GRYMT BRA, dock så blev det ju en helt annan vagn en vad jag hade räknat med pga det praktiska med denna vagnen med hårdliften. SUPER NÖJD måste jag erkänna.

Cravings

Jag har faktiskt inte haft några cravings eller kanske i små perioder som nu tex ÄLSKAR ÄLSKAR jag vattenmelon och ballerina kakor (helst original). Kan känna sug efter detta när jag står och jobbar eller när jag bara är hemma osv. Skulle kunna äta hur mycket som helst av detta, men jag försöker hindra mig själv då jag inte vill gå upp massa i vikt av fel anledningar. Sist jag vägde mig så hade jag gått upp 7kg och vill inte gå upp så mycket mer. (Pga dålig mat)... Vattenmelon är ju dock bra!

Krångel, såklart!

När jag köpte vagnen (Emmaljunga classic sport) så fanns den bara i naivy (marinblått) och endast en kvar så jag köpte ju den då jag ABSOLUT behöver stålkorgen nere på vagnen. Hårdliften kunde jag inte beställa samma dag då hon inte kom in på Emmaljungas hemsida, hon bad oss att komma tillbaka, så nästa dag så skulle vi beställa den och då finns den inte och den kunde bara levereras i vecka 39! Men då har jag ju redan fått vår prinsessa! PANIK!!!! Letade överallt på alla hemsidor men den va slut överallt. Sedan så tänkte jag "jag måste ju ha en hårdlift så vad gör det om den är begagnad?! Gillar jag inte att den är det så får jag stå ut tills vecka 39". Så hitta en gammal model på hårdliften av en jätte gullig tjej från blocket. För endast 400kr då fick jag med: täcke, kudde, påslakan (dock i ljusblått/vitt), myggnät, solskydd och skötväska från Emmaljunga OCH jag fick en rosa bläd med prickar på och ett par skintofflor till vår skorpa när jag talade om att det var en flicka. På denna hårdliften så är dock sömmarna blåa och inte vita som på vagnen så det känns lite pojkigt och lite tråkigt! Men som sagt det var värt pengarna och skulle det störa mig för mycket får jag helt enkelt vänta till vecka 39 på den nya hårdliften. Jag är nöjd med min vagn, jätte nöjd men hade jag haft den nya liften så hade jag vart ännu nöjdare tror jag. Men nu när jag har vagnen stående här i mitt flickrum så längtar jag så otroligt mycket efter henne. Vill att tiden skall flyga förbi. Andreas, han längtar han med!
Dålig bild på vagnen när den är komplett.

Kaos

Det är så rörigt och stökigt på jobbet nu att jag får ångest att jag tackade ja till denna helgen. Vi har en stor gruppbildning där ingen har koll på någonting! Vi har inte ens haft sommar möte, och vi har massa nya boknings saker! Kommer jag få en panik attack på jobbet? Hm ja! Jag tror det!

Blev inte som jag tänkt mig...

Var på kontroll för järnvärdet idag igen och jag låg under det jag hade sist! Jag har ätit järntabletterna varje morgon och kväll som jag skulle, till och med massa jordgubbar! Min BM är på semester så hon jag träffade idag sa att det var normalt att järnvärdet sjunker vid denna period och att så länge det ligger över 100 så behöver jag inte vara orolig. Bebisen tar det den behöver! Nästa vecka blir det träff hos BM igen då vi kollar järnvärdet och pratar litegrann om hur jag mår osv lyssna på bebisens hjärta. Vi skall även på ultraljud för att kolla om jag behöver göra kejsarsnitt eller inte. (Min moderkaka låg för långt ner tyckte hon som gjorde ultraljudet första gången men hon va inte riktigt säker så vi får se hur det ser ut)... Köpte min vagn idag med mamma och pappa från Babyproffsen så inte det stället jag tänkte från början. Blev inte samma vagn heller men en Emmaljunga är det fast eftersom vi bor på 5e våningen och de skall reparera hissen någon gång snart så valde jag att köpa en sitt vagn som jag köper en liggdel till. Den blev i Marinblått. Bild kommer på vagnen kommer upp när den är komplett. Valde även detta sätt med vagnen för hos mina föräldrar finns ingen hiss och de har inte så stor hall så blir smidigt att bara lyfta ut liggdelen och gå upp för trappen osv. Hade min mamma aldrig kommit med detta förslag så hade det blivit den vagn jag tänkte på fört fast i marinblått och i en annan chassi. Jag är super nöjd och Andreas tyckte den va jätte snygg hoppas han gillar den lika mycket som jag sen när han ser den IRL.

Vår lägenhet

Oj vad mycket tjat det vart om lägenheten det har hänt massa saker osv hela tiden att man blir utmattad av bara väntan! Men nu är det bestämt att golvet läggs vecka 28 då Andreas får semester han fick jobba en vecka extra innan hans semester börja då han fick massor att göra att han inte hunnit fixa elen i ett garage som måste bli fixat innan han går på semester. Jag slipper lägga golvet då Andreas pappa hjälper honom med det, lika bra det för jag kan inte böja mig, får ingen syre då! Sen när det är klart flyttar vi in, wooohoo! Hur lång tid kan det ta ca 3dagar? Får se hur mycket tid de lägger ner på att göra klart det. Jag får väl tjata lite på Andreas om jag märker att det tar för lång tid. Men känner jag hans pappa rätt så kommer det att bli klart ganska snart.